Samenwerking TomTom en NS

Samenwerking TomTom en NS

NS gaat samen met TomTom reizigers “aansporen” om met de trein te gaan. Dit gaan ze doen door middel van het verschil van reistijd van auto en trein aan te geven op een NS website. “filewissel.nl

Hiermee hopen ze dat reizigers sneller de trein pakken als deze merken dat het reizen met het openbaar vervoer soms twee keer zo snel gaat.

Automobilisten hebben volgens directeur van NS Zakelijk Joost Ravoo vaak onterecht het idee dat reizen met het openbaar vervoer veel langer duurt.

Reizigers zullen merken dat je in de randstad via het openbaar vervoer vaker veel sneller ter plekke zult zijn.  dan in de buitengebieden.

Op het moment dat we de site raadpleegden kregen we de melding :

“Wegens grote drukte is Filewissel tijdelijk niet beschikbaar. Excuses voor het ongemak. Probeer het s.v.p. later nog eens.”

Hopen dat dit gewoon aangeeft dat de site eigenlijk nog niet online is en niet aangeeft dat deze het aantal bezoekers niet aankan.

Met dank aan Telegraaf en Nu.nl voor dit nieuws

TomTom Android app beschikbaar

De nieuwe TomTom Android  is eindelijk beschikbaar.

Vorige maand bij de IFA consumer electronics show kregen Android gebruikers voor het eerst de TomTom Android app en zijn preview te zien. Vanaf vandaag is de TomTom Android  app download voor het eerst beschikbaar in Google Play store voor de introductieprijs  €34,99

Features van TomTom Navigation voor Android:

 • Volledig off-line en navigeerbare kaart. Met of zonder signaal. Hoge resolutie kaarten bieden een snelle offline loading en routing. Dit voorkomt een hoge dataroaming in het buitenland.
 • Levenslang gratis kaarten. Gebruikers zullen altijd de nieuwste kaart bezitten te zorgen dat ze zo snel mogelijk naar hun bestemming kunnen. Gebruikers krijgen vier gratis kaartupdates per jaar voor de levensduur van de app.
 • IQ Routes. De snelste routes, de meest accurate en betrouwbare aankomsttijden op elk moment van de dag.
 • HD Traffic. live verkeersinformatie helpen gebruikers om sneller hun bestemming te bereiken. Dit is beschikbaar via een in-app aankoop.
 • Flitsers. Vermijd boetes met real-time gps ontvanger. Dit is beschikbaar via een in-app aankoop.
 • TomTom Places. Zoekresultaten ontworpen voor chauffeurs.
 • Multitasking ondersteuning. Duidelijke turn-by-turn begeleiding terwijl je aan het bellen bent.
 • Naadloze integratie. Eenvoudige integratie met Android-smartphone contacten.
 • Geavanceerd rijstrookadvies. Biedt extra duidelijkheid bij het navigeren bij moeilijke knooppunten.
 • Gesproken straatnamen. Hiermee bestuurders hun ogen op de weg houden – gesproken aanwijzingen omvatten nu straatnamen, bochten nog duidelijker.

Smartphone eisen:

 • Android OS: 2.2 of hoger
 • Schermresolutie: 800×480 of 854×480, er word gewerkt aan hogere resoluties
 • Opslag: 215 MB – 3,7 GB van de benodigde vrije ruimte, afhankelijk van de app en de bijbehorende kaart

Zie verder het nieuwsbericht over de TomTom android app op TomTom

TomTom over Apple Maps : Webwereld

TomTom zegt geen schuld te hebben aan de vele fouten in de nieuwe Maps-dienst van Apple. De kaartenmaker levert alleen ruwe data aan en Apple maakt hier zelf zijn eigen app van.

Het Nederlandse TomTom is een van de belangrijkste dataleveranciers voor het nieuwe Apple Maps, maar het Amsterdamse bedrijf ontkent enige schuld te hebben aan de enorme hoeveelheid fouten in de nieuwe mobiele kaartendienst. Volgens TomTom zijn de problemen te wijten aan de manier waarop Apple met zijn data omgaat. Met de gegevens zelf zou niets mis zijn.

Lees bericht verder op webwereld

TomTom Route: Foutje, bedankt

Ooit wel eens foute route gereden door je TomTom?
Meestal door je eigen fout omdat je bijvoorbeeld de verkeerde straat opgeeft in de TomTom Route planner (bijv. laan i.p.v. straat )
Of zelfs de verkeerde plaats opgeeft , omdat het land waar je je Route planned toevallig meerdere plaatsen heeft met dezelfde naam.

Vertel je verhaal in een reactie


x